Начална страница  За нас  Устав на РК на БЛС  Административни услуги  Нормативни актове  Териториални дружества За връзка  

 Документи 
 Връзки 
 Банкови сметки 
 СДО 
 Архив 
 Регистър 
 За контакт 
 ПРОЕКТ 
 

 
ПРОЕКТ

28.06.2017 

На 27  и 28 юни 2017г. в гр.Щип се проведе Второто обучение от Програмата за изграждане на капацитет за млади лекари по Проект „Интегриране на Европейски здравни стандарти и иновации по пътя към изграждане на трансграничен здравен клъстер“. В него взеха участие 15 лекари от Районната колегия на БЛС Благоевград. Темите, по които дискутираха медиците бяха в областта на отоларингологията, гинекологията и онкологията.

      


02.06.2017

 Първото обучение по дейност „Програма за изграждане на капацитет на млади медицински специалисти“ от проект  „Интегриране на Европейски здравни стандарти и иновации по пътя към изграждане на трансграничен здравен клъстер“ се проведе на 29 – 30 май 2017 год. в хотел „КРИСТО“, гр. Благоевград.

В обучението взеха участие общо 30 лекари - 15 лекари от Районната колегия на Български лекарски съюз Благоевград  и 15 лекари от Клиничната болница гр. Щип Р Македония.

Споделени знания за иновации, опит и обмен на добри практики, иновативни подходи и съвременни стандарти в областта на Кардиологията, Спешната помощ и Онкологията бяха сред основните теми. Д-р Анатоли Тачов представи иновативните подходи при катетърна реваскуларизация при ИБС, Нестабилната стенокардия, няколко клинични проучвания при лечение на артериална хипертония, а д-р Хаджиев сподели с младите колеги предимствата на специализираното медицинско оборудване за неинвазивно лечение на онкологични заболявания, закупено по проекта, което се ползва в СБАЛО „Св.Мина“.

Лекарите проявиха също голям интерес към правната рамка на Информираното съгласие според европейското и българското законодателство, моделите на взаимоотношения „лекар-пациент“ и клинично етично консултиране, представени от д-р Антония Григорова.

Второто обучение по програмата ще се състои в края на месец юни в гр.Щип, БЮР Македония

       


10.04.2017

На 8 април в гр. Щип, Македония се проведе втората пресконференция по проект  "Интегриране на Европейски здравни стандарти и иновации по пътя към изграждане на трансграничен здравен клъстер", с Ref: СВ006.1.31.017, финасиран от Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония 2014-2020.

На събитието присъстваха от страна на РК на БЛС Благоевград - д-р Георги Георгиев,  член на УС на РК и управител на СБАЛО „Св.Мина“, ръководителя на проекта Атанас Крънчев  и млади колеги от областта.

   


29.03.2017

Информация за проведена пресконференция по проект "Интеграция на европейските здравни стандарти и иновации по пътя за развитие на трансграничен здравен клъстер" - тук!


     

 


01.12.2016

Одобрен е проект на Районна колегия на Български лекарски съюз - Благоевград по Програма за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ България - бивша Югославска Република Македония -  2014-2020

За повече информация - ТУК!

Документи по проекта - ТУК!

 Заповед за откриване на процедура и одобряване на документация за участие

 Тръжно досие (tender dossier):

Part А Instruction to Tenderers

Part B Tender submission form

Part C Contract (Draft)

 Други (Others):

Administrative Compliance Grid

Evaluation Grid